• E-zadania egzaminacyjne

    Rozwiązuj zadania typu egzaminacyjnego online. Pracuj na lekcjach w domu lub w klasie.
    Przygotuj się do obowiązkowego egzaminu zawodowego.

Rozwiąż zadania

Sprawdź, jak poradzisz sobie z zadaniami w części pisemnej egzaminu zawodowego.

Aktywuj dostęp do pełnej wersji zadań

Technik logistyk. SPL.01

Organizowanie pracy magazynu

Zadanie 1.

Która funkcja magazynu jest realizowana w związku z sezonowymi wahaniami wielkości produkcji lub zapotrzebowania?

Zadanie 2.

Magazynowanie surowców, materiałów, opakowań oraz części zamiennych ma na celu zapewnienie ciągłości

Zadanie 3.

Dostawy w systemie Just in Time pozwalają wyeliminować koszty

Zadanie 4.

Wyodrębnioną przestrzeń przeznaczoną do przechowywania dóbr materialnych w celu ich późniejszego wykorzystania nazywamy

Zadanie 5.

Przykładem magazynu półotwartego jest

Zadanie 6. – zadanie multimedialne

W przedstawionym na filmie magazynie żółtymi liniami oznaczono

Źródło filmu: davisual/Shutterstock.com

Zadanie 7. – zadanie multimedialne

Film przedstawia działania realizowane w magazynie nazywane

Źródło filmu: Pavel L Photo and Video/Shutterstock.com

Zadanie 8.

Magazyny wykorzystywane do przechowywania przez dłuższy okres zapasów utworzonych na wypadek klęsk żywiołowych, wojen czy innych sytuacji losowych nazywa się magazynami

Zadanie 9.

Do przechowywania głęboko zamrożonych artykułów żywnościowych służą magazyny

Zadanie 10.

Który obiekt jest magazynem średniego składowania?

Technik informatyk. INF.02

Przygotowanie stanowiska komputerowego do pracy

Zadanie 1.

Na zdjęciu przedstawiono ręczne narzędzie monterskie. Jest to

Źródło filmu: Tomasz Klekot

Zadanie 2.

Który z wymienionych certyfikatów oceniających parametry energetyczne informuje o minimalnej efektywności energetycznej przy określonym obciążeniu zasilacza komputerowego?

Zadanie 3.

Na zdjęciu pokazano fragment obudowy HDD. Z podanych informacji wynika, że podzespół jest zasilany wtykiem mającym wyłącznie przewody w następujących kolorach:

Źródło filmu: Tomasz Klekot

Zadanie 4.

Użycie polecenia prompt w konsoli cmd systemu Windows pozwoli na

Zadanie 5.

Który typ złącza będzie wykorzystywany do zasilania napędu optycznego?

Zadanie 6.

Dysk o symbolu SSD KC2000 NVMe PCIe ma kompaktową konstrukcję typu

Zadanie 7.

Polecenie finger@stacja w systemie operacyjnym Linux

Zadanie 8.

Na filmie przedstawiono pomiar

Źródło filmu: Tomasz Klekot

Zadanie 9.

Jaki będzie efekt przedstawionej na filmie zmiany ustawień pobierania aktualizacji w systemie Windows 10?

Źródło filmu: Tomasz Klekot

Zadanie 10.

Na zdjęciu przedstawiono

Źródło ilustracji: Lipowski Milan/Shutterstock.com

Technik żywienia i usług gastronomicznych. HGT.02

Podstawy żywienia i gastronomii

Zadanie 1.

W wyniku obróbki wstępnej brudnej z surowca otrzymuje się

Zadanie 2.

Przedstawiona na zdjęciu roślina to

Źródło fotografii: Diana Taliun/Shutterstock.com

Zadanie 3.

Które zdjęcia przedstawiają lebiodkę pospolitą i melisę?


Źródło ilustracji: Krzysztof Slusarczyk/Shutterstock.com (1), Richard Peterson/Shutterstock.com (4), spline_x/Shutterstock.com (2), Dionisvera/Shutterstock.com (3)

Zadanie 4.

Przyprawa otrzymywana z wewnętrznej części kory drzewa, nadająca produktom pikantny smak i charakterystyczny aromat to

Zadanie 5.

Przyprawa przedstawiona na zdjęciu to


Źródło fotografii: Freila/iStockphoto/Getty Images

Zadanie 6.

Przyprawa przedstawiona na zdjęciu to

Źródło fotografii: Freila/iStockphoto/Getty Images

Zadanie 7.

Na zdjęciu przedstawiono kaszę o nazwie

Źródło fotografii: Oxie99/Shutterstock.com

Zadanie 8.

Mąka pszenna typ 450 to

Zadanie 9.

Ryba przedstawiona na zdjęciu, o nazwie pstrąg tęczowy, należy do grupy

Źródło fotografii: Alexander Raths/Shutterstock.com

Zadanie 10.

Zdjęcie przedstawia rybę o nazwie

Źródło fotografii: Iakov Filimonov/Shutterstock.com

Webinar

Jak rozpocząć pracę?

Sprawdź, czym są E-zadania i E-testy egzaminacyjne i jakie dają Ci korzyści. Dowiedz się, jak zacząć i jak z nimi pracować krok po kroku. Przygotuj uczniów do obowiązkowego egzaminu online, korzystając z idealnego rozwiązania.

WSiPnet.pl wykorzystuje pliki cookies Więcej informacji

Rejestracja w serwisie jako:

Rejestracja dla Dyrektora

Jeśli chcesz się zarejestrować w serwisie wsipnet.pl - skontaktuj się z nami.

Infolinia: 801 220 555